Az ünnepek után Sopronba is megérkezett az a fránya hó

posted in: Egyéb | 0

Előbb a szombati ónos eső változtatta korcsolyapályává a várost, majd az ünnepi díszek leszedése és a karácsonyi hangulat elillanása után leesett az első hó is.Tiszta, fehér takaró, álomszerű hideg égi tünemény. Ez a hó. Vidám szánkózások, vérre menő hógolyócsaták és hóemberépítések lehetőségét hordozza magában. (Legalábbis a gyerekeknek. A felnőttek fogcsikorgatva keresik elő a hólapátot és a sót a kamrából…). A hétvégén a Hűség Városába is megérkeztek az idei tél első hópelyhei.

hó

Akinek lehetősége van, mielőbb használja ki a havas szórakozásra, ugyanis még egy pár napig számottevő havazás várható. Egészen pontosan:

“Hazánk északkeleti részein többfelé -15 fokig hűlt le a levegő hétfő reggelre, sőt -18 fokig is lement Zabaron a hőmérséklet. Legtöbb hó a délnyugati határ közelében esik a következő 24 órában, hozzávetőlegesen 5-10 cm, máshol jellemzően 4 cm-re számíthatunk. Jelenlegi állás szerint nyugatra, azon belül is a Balaton környékére és délnyugatra komolyabb hótakarót hozhat kedden egy újabb ciklon, 5-15 cm-es hóréteggel” – írja a sopronmet.hu.

hó2

Kellemes időtöltést mindenkinek, de fontos, hogy öltözködjenek rétegesen és közlekedjenek óvatosan!

Fotók: Sopron Like (Sopron város önkormányzatának Facebook-oldala)

(Visited 355 times, 1 visits today)

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés