Őrizetben a gyilkossággal gyanúsított testvérpár

posted in: Egyéb | 0

Rongálás, birtokháborítás és rablás miatt is körözte őket a rendőrség.

A 14 éves T. Jancsit és a 13 éves T. Juliskát egy névtelen bejelentés után a Fekete erdőben tartóztatták le hétfőn hajnalban, Németországban.  A testvérpárra édesapjuk társaságában egy favágásra alkalmas ingatlanban talált rá a rendőrség számos – azóta bizonyítékként lefoglalt – értéktárgy és édesség között.

Ahogy arról lapunk már korábban beszámolt, egy idős nő elszenesedett maradványaira bukkantak június végén a turisztikai látványosságként szolgáló Fekete erdei Mézeskalács Házikó kemencéjében. Az áldozat (aki a Mézeskalács Házikó tulajdonosa) köztiszteletben álló személy volt, ezért a környékbeliek máig értetlenül állnak az eset előtt. A szörnyű gyilkossággal – a helyszínen talált DNS nyomok és egyéb közvetett bizonyítékok alapján – a fiatalkorú testvérpárt gyanúsítják.

– A kihallgatáson mindkét gyermek tagadta az ellenük felhozott vádakat, és állítják, önvédelemből ölték meg az asszonyt, aki meg akarta őket enni – tájékoztatta lapunkat a rendőrség sajtószóvivője hozzátéve, hogy az eddigi toxikológiai vizsgálatok alapján vélhetően az egészségtelen mennyiségben elfogyasztott mézeskalács hallucinációkat okozott a gyerekeknél, s ez vezetett a tragédiához.

T. Jancsit és T. Juliskát azzal is vádolják, hogy a tett elkövetése után a hölgy értéktárgyainak jelentős részét eltulajdonították, valamint nagy mennyiségű csokoládét törtek le a ház faláról, elcsúfítva ezzel a ház homlokzatát.

A bíróság első fokon bűnösnek találta a testvérpárt, akik azonban önvédelemre hivatkozva fellebbezést nyújtottak be, így az ítélet nem jogerős. Édesapjukat bűnrészesség gyanújával szintén előzetesbe vették, sorsáról később dönt a rendőrség.

(Visited 206 times, 1 visits today)

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés