Hétvégi időjárás-előrejelzés

posted in: Egyéb | 0

Hónak híre-hamva sincs, ellenben mint a szürke szamár, bolyonghatunk a ködben.

Hazánk nagy részén túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósabban ködös idő várható, de nyugaton, délnyugaton szombaton több helyen elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Éjszaka szórványosan – legkisebb eséllyel délnyugaton – várható eső, zápor, a Zemplén térségében néhol ónos eső. A csapadékzóna szombaton a délelőtti órákban a keleti területeket is elhagyja. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 2 és 9 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb.

Aki kifejezetten a soproni adatokra és a várossal kapcsolatos meteorológiai hírekre kíváncsi, az ide kattintva találhat még több információt.

foggy-1030903_1280

Időjárási helyzet Európában:
Kontinensünk északnyugati, északi felén többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el. A hozzájuk tartozó frontok gyorsan haladnak nyugatról kelet felé. Hatásukra arrafelé gyakran erősen felhős az ég, és többfelé fordul elő csapadék; többnyire az eső esik, de az északi, északkeleti tájakon havazik. Ugyanakkor szárazföldünk déli felén továbbra is anticiklon alakítja az időjárást. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, de a magasnyomás északi peremén kisebb eső előfordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa északi és keleti részén általában -7 és +7 fok között változik, de északkeleten többfelé mindössze -9 és -13, sőt Lappföldön néhol csupán -20 és -24 fok közötti hőmérsékletet mérnek. Ezzel szemben Nyugat-Európában enyhe az idő, a kora délutáni órákra többnyire 11 és 20 fok közé melegszik fel a levegő.

Forrás: MTI

(Visited 79 times, 1 visits today)

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés