Mézeskalács – Az ünnep íze

posted in: Egyéb | 0

Sokak számára a karácsony nem is lehet teljes a mézeskalács, és annak mindent betöltő illata nélkül. Aki eddig boltból vásárolta vagy mással süttette (vagy egyszerűen csak kipróbálna egy új módszert), azoknak íme egy egyszerű és nagyszerű alaprecept, hogy az ünnep íze idén is meglegyen.Hozzávalók:

A tésztához:

450 g finomliszt
200 g porcukor
2 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
3 db tojás
2 ek puha vaj
200 g méz
1 csomag vaníliás cukor

A díszítéshez:

120 g átszitált porcukor
1 db tojásfehérje

mézeskalács

Elkészítés:

  1. Az összes alapanyagot jól összedolgozzuk, és a tésztát fóliába csomagolva legalább egy napig hűvös helyen érleljük.
  2. Az érlelés után a tésztát, enyhén lisztezett munkafelületen, kis részletekben nyújtjuk ki, kb. 2 mm vastagságúra, és különféle formákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, tojássárgájával megkenegetjük, majd 175 ºC-ra légkeverésen előmelegített sütőbe téve, alul-felül állásra váltva, 5-7 perc alatt megsütjük. A folyamatot addig ismételjük, amíg a tészta el nem fogy.
  3. Fontos, hogy ne légkeveréses üzemmódban, hanem alul-felül álláson süssük a tésztát, különben kiszárad.
  4. A díszítéshez a porcukrot és a tojásfehérjét habbá verjük és egy alkalmas eszköz segítségével (Pl.: nylon zacskó egy apró lyukkal, habzsák mini lyukú véggel, vagy egy kis ecset) tetszés szerinti mintákat rajzolunk a mézeskalácsokra.

Jó étvágyat! 🙂

Forrás: www.nosalty.hu

(Visited 69 times, 1 visits today)

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés